Hoe kan ik een scootmobiel aanvragen?

Een scootmobiel kan in sommige gevallen een echte noodzakelijkheid zijn. Hoe een scootmobiel aanvragen echter in zijn werk gaat is bij lange na niet bij iedereen bekend. Dat hier bijvoorbeeld een rol voor de gemeente bij is weggelegd, is iets wat vaak onbekend is. Dit is echter sinds 2015 in belangrijke mate het geval. Toen ging de wet WMO in. Dit betekent dus bijvoorbeeld dat het belangrijk is dat de gemeente de situatie kom toetsen. Zo kan worden bepaald of de middelen nodig zijn en of de aanvraag verder uitgewerkt kan worden. Begin daarom altijd hier.

Vergeet de dokter niet

Het is natuurlijk ook niet onbelangrijk om de rol van de arts te benadrukken. Die zal immers moeten aangeven dat een scootmobiel voor de gezondheid een absolute noodzaak is. Klop daarom altijd het eerst bij een arts aan om aan te geven dat het met de fysieke gesteldheid niet meer gaat zoals voorheen en dat hulpmiddelen zeer gewenst zijn om de zaken goed op orde te krijgen. Wanneer een arts hier positief tegenover staat, dan zal de aanvraag bij de gemeente ook een flink stuk soepeler verlopen. Uiteindelijk is dat natuurlijk ook heel belangrijk om mee te nemen.

De scootmobiel kopen

Het kopen van een scootmobiel kan op verschillende plekken zoals bijvoorbeeld bij Rollator shop. Dit kan worden gedaan aan de hand van de aanvraag die is goedgekeurd door de instanties bij bijvoorbeeld de gemeente. Het zelf kopen van een scootmobiel is belangrijk omdat dit zorgt dat deze precies aan de wensen voldoet. Dit staat dus verder los van de aanvraag zelf. De kosten kunnen worden gedekt aan de hand van bijvoorbeeld het PGB. De kosten en het budget van het PGB worden met elkaar in verhouding gebracht wanneer een scootmobiel is aangevraagd.