Hoe moet ik beginnen met afvallen?

Een vraag die je jezelf stelt wanneer je de keuze hebt gemaakt om af te gaan vallen. Je wilt die kilo’s die teveel zijn echt kwijt, maar je weet gewoon niet waar je moet beginnen. Het internet staat vol met verhalen en diëten die je kunt gaan volgen. Maar waar moet je nou echt beginnen? Je kunt bijvoorbeeld gaan sporten, bekijk de ervaringen met het fit in 4 minuten programma van Katja Callens.

Veranderen van levensstijl

Iets wat heel erg lastig is om mee te beginnen en vol te houden, het veranderen van je levensstijl. Eet je regelmatig zoetigheid en of snacks, daar zal je mee moeten stoppen. Het internet staat vol met lekkere, gezonde en eenvoudige recepten. Lust je graag frietjes? Kies dan eens voor frietjes van zoete aardappel uit de oven of airfryer. Ook hebben we vaak de neiging om door te eten, ook al zitten we vol. Dat zijn de kilo’s die je aankomt, stop gewoon wanneer je vol zit, je hebt een voldaan gevoel en niet teveel gegeten.

Frisdranken met koolzuur verbannen

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, in frisdranken zit een enorme hoeveelheid koolzuur en dus ook suikers. Dit zijn de grootste dikmakers die er zijn. Het beste wat je kunt drinken is water, een mens heeft minimaal 2 liter water per dag nodig. Ook cappuccino’s, latte macchiato’s etcetera zijn allemaal dikmakers. Natuurlijk hoef je deze laatste niet helemaal te verbannen, maar drink deze met mate.

Cliché: Doe geen boodschappen als je trek hebt

Iets wat we bijna allemaal wel weten is dat je geen boodschappen moet gaan doen wanneer je trek hebt. Je koopt altijd teveel, je kunt er beter voor kiezen om boodschappen te gaan doen wanneer je al gegeten hebt. Daarnaast is het ook nog eens goed voor je portemonnee.

Afvallen doe je op je eigen tempo, je bent ook geen 10 kilo in 2 weken tijd aangekomen, dus deze hoeven er ook niet binnen 2 weken vanaf. Alles wat er snel af is, is er ook weer heel snel aan.