Hoe moet ik een afgebroken sleutel verwijderen?

Is je sleutel in het slot afgebroken en ben je nu op zoek naar een oplossing? Dit is een vaak voorkomend probleem. Daarom hebben wij op deze pagina 9 handige tips waarmee je de afgebroken sleutel uit het slot kunt verwijderen:

1. Haal de sleutel uit het slot met lijm
2. Met een nijptang de sleutel eruit trekken
3. Afgebroken sleutel uit slot duwen
4. Met een magneet de sleutel uit het slot halen
5. Een sleutel verwijderaar gebruiken
6 Afgebroken sleutel uit slot boren
7. Cilinder uit deur halen

1. Haal de sleutel met lijm eruit
Door de twee helften van de sleutel weer in het slot aan elkaar te lijmen, kan je de sleutel omdraaien en weer naar buitentrekken. Gebruik hiervoor componenten- of secondelijm. Let wel op dat er geen lijm in het slot achterblijft, want dan kan het slot vast komen te zitten.

2. Met een nijptang de sleutel eruit trekken
Dit is een snelle en zeer goedkope methode. Je moet natuurlijk wel een nijptang in huis hebben liggen. Pas ook op dat je de sleutel niet verder naar binnen duwt.

3. Afgebroken sleutel uit slot duwen
Dit is een beetje prielwerk, maar met een paperclip kan je proberen de sleutel naar buiten te duwen.

4. Met een magneet de sleutel uit het slot halen
Als je een magneet tot je beschikking hebt en de sleutel nog niet in het slot gedraaid zat, kan je proberen of je met behulp van de magneet de afgebroken sleutel er uit kunt halen.

5. Gebruik een sleutel verwijderaar
Dit is speciaal gereedschap dat je niet snel in de bouwmarkt zult vinden. Heb je het toevallig tot je beschikking dan helpt dit tooltje je de sleutel uit het slot te krijgen.

6. Boor de sleutel uit het slot
Met een klein boortje kan je  een paar gaatjes boren aan de onderzijde van de gleuf. Herhaal dit een paar maal totdat alle stiftjes en veertjes eruit zijn. Je kunt dan met een schroevendraaier het slot ronddraaien.

7. Haal de cilinder uit het slot
Als je de gehele cilinder uit de deur haalt kan je deze daarna rustig uit elkaar halen en de afgebroken sleutel verwijderen. Daarna kan je de cilinder weer in elkaar zetten en in de deur bevestigen.

Lukt het niet of wil je liever geholpen worden door een vakman? Kies dan voor een goede slotenmaker.