Hoe moet ik een boxspring opmaken?

boxspring

Het opmaken van een boxspring verschilt niet veel van het opmaken van een normaal bed. Toch zijn er bepaalde stappen die je kunt nemen om je boxspring op de juiste manier op te maken. Zo kun je lekker slapen in een schoon en fijn bed, net alsof je slaapt in een hotelbed. Ga direct door met het lezen van de tekst hieronder om te weten hoe je een boxspring op moet maken.

Een boxspring kopen

Ga je een boxspring kopen? Dan profiteer je van extra comfort en luxe in tegenstelling tot een standaard bed. Neem een kijkje op Bx.eu om te checken welke de beste boxsprings van het moment zijn en vergeet niet dat een boxspring kopen die veel opbergruimte heeft essentieel is. Heb je een boxspring thuis, dan is het fijn om je bed dagelijks op de correcte manier op te maken. Zo slaap je comfortabeler, je matras gaat langer mee en daarnaast biedt een goed opgemaakt bed de juiste bescherming. Er zijn 4 basisstappen die je moet nemen om een boxspring op te maken.

Opmaken stap 1: start bij de topper

Bij het opmaken van een boxspring dien je te beginnen bij de topper. Zet een hoeslaken om de topper in plaats van om het matras. Een nieuwe boxspring blijft zo mooi ogen en daarnaast gaat het opmaken van een boxspring makkelijker als je slechts de topper moet tillen in tegenstelling tot heel het matras.

Opmaken stap 2: molton en hoeslaken

Naast een hoeslaken dien je tijdens het opmaken van je boxspring ook een molton te gebruiken voor extra bescherming en om te zorgen voor een strakke onderlaag. Door een molton te gebruiken over je topmatras voorkom je dat zweet en ander lichaamsvocht in het matras dringt. Nadat je een molton over het matras hebt gedaan, kun je een hoeslaken nemen in elke gewenste kleur of kleurencombinatie. Zorg er overigens voor dat je zowel het hoeslaken als de molton regelmatig wast en kies bij het kopen van een nieuw beddengoed voor de juiste materiaalsoort, vooral als je veel zweet tijdens het slapen.

Opmaken stap 3: dekbed en dekbedovertrek

Doe vervolgens een dekbedovertrek om het dekbed van je boxspring. Kies voor een dekbed dat breder dan het matras is voor een stijlvolle en moderne uitstraling; het dekbed zal dan over de rand hangen net als bij luxueuze hotelketens. Ga je het bed opmaken, schud het dekbed dan altijd eerst op. Vergeet overigens niet om je beddengoed, waaronder de molton, alle hoeslakens, kussens, kussenslopen, het dekbed en je dekbedovertrek regelmatig te wassen op 60 graden om bacteri├źn en schimmels te doden.

Opmaken stap 4: kussens en dekens

De laatste stap is het opmaken van de kussens, vooral je hoofdkussens. Kies voor dezelfde opmaakstijl als het dekbedovertrek en let vooral op de afmetingen van de kussens als je kussenslopen gaat gebruiken. Je kunt gebruik maken van decoratieve sierkussens en een kleurrijk sprei. Tijdens het opmaken dien je de kussens altijd eerst op te schudden.