Hoe moet ik een gas bbq aansteken?

Hoe moet ik een gas bbq aansteken

Waar het voorheen heel gebruikelijk was om met kolen te werken in een barbecue, zijn er tegenwoordig heel veel andere mogelijkheden. De elektrische barbecue doet het bijvoorbeeld heel goed als optie. Daarnaast zijn er ook veel gebruikers die met groot plezier de gas bbq gebruiken. Misschien heb je hier zelf ook wel interesse in. Het is heel belangrijk dat je dan weet hoe je deze moet aansteken om het beste eruit te halen op een veilige manier. We bespreken wat je moet doen in dit artikel. Dit maakt het gemakkelijker.

Eerst het gas verzorgen

Het maakt niet uit of het om een gas bbq tafelmodel of een ander soort gasbarbecue gaat. Het is eigenlijk altijd zo dat dezelfde stappen moeten worden gevolgd. Dat begint bij het openen van het deksel van de barbecue. Dit is het allereerste wat je doet als je aan de slag gaat. Vervolgens kan je dan de gasfles die bij het model hoort opendraaien. In principe ben je er nu klaar voor om de barbecue aan te steken. Dit moet je dan natuurlijk wel op de juiste manier doen. Je wilt voorkomen dat je overvallen wordt door het vuur.

Aan de slag met de brander

Wat je ook van plan bent met de barbecue, van hamburgers bakken tot en met groente stomen, het begint allemaal bij de juiste wijze van aansteken. Wat je dus doet, is de eerste brander volledig openen. Je moet nu twee tellen wachten zodat zich wat gas kan verzamelen. Daarmee is alles gereed om te zorgen dat de barbecue gaat branden. Nu kan je dus op de ontstekingsknop drukken. Na één of twee keer drukken zal je zien dat de brander gaat branden. Je bent er nu eigenlijk klaar voor om je gerechten te gaan maken.

Zorgen voor goed vuur

Het is natuurlijk wel beter om de barbecue volledig te benutten. Daarom werk je niet alleen met de eerste brander. Het is juist ook goed om de andere branders te benutten. Die kan je op de hoogste stand zetten zodat deze ook aangestoken kunnen worden. Heb je dit gedaan? Dan kan je jouw barbecue dus ook echt volledig benutten. Het is wel zo fijn wanneer alles snel naar behoren werkt zodat je lekker kan beginnen met grillen. Wel is het ook slim om even te bekijken wat je moet doen nu alles eenmaal brandt.

Goed met de barbecue omgaan

Nu je alles klaar hebt, kan je er zeker van zijn dat je lekker aan de slag kan. Daarom is het ook slim om te leren hoe je goed met de barbecue moet omgaan als deze eenmaal brandt. Je moet het deksel sluiten om te zorgen dat de barbecue op de goede temperatuur komt en blijft. Het is daarbij dan wel belangrijk om te bekijken welke temperatuur gewenst is voor elk soort product of gerecht dat je gaat maken. Door de branders bij te stellen kan je de temperatuur wat verhogen of juist verlagen. Dit maakt het dus ook wel zo gemakkelijk.