Hoe moet ik een mantelzorgwoning kopen?

Stel, je hebt een dierbare in je directe sociale omgeving die eigenlijk niet meer zelfstandig kan blijven wonen in eigen woning. Dit kan je moeder, vader of partner zijn. Hij of zij heeft een fysieke, psychische of verstandelijke beperking en heeft daardoor behoefte een zorgverlening. Dan kan een mantelzorgwoning de uitkomst bieden. Een mantelzorgwoning is een aparte zelfstandige woning waar de dierbare die je verzorgt kan wonen. Een mantelzorgwoning kun je eenvoudig naast je eigen woning plaatsen, in de tuin of wellicht kun je je garage ombouwen tot mantelzorgwoning. Zo ben je zo dicht mogelijk bij je dierbare, die je hulp en zorg nodig heeft. Nog een voordeel is dat er een korte levertijd is.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een mantelzorgwoning?

Iedere mantelzorgwoning is anders. Dit komt doordat ieder mens ook anders is. Zo kan de een niet meer zelfstandig wonen door een fysieke beperking, terwijl de ander fysiek gezond is maar psychische problemen ervaart. Er zijn dan ook uiteenlopende zaken waar je op kunt letten wanneer je een mantelzorgwoning wilt kopen. Zo dient de woning geheel te worden afgestemd op de zorgbehoefte, dat is natuurlijk het voornaamste. Je kunt zelf bepalen hoeveel slaapkamers en toiletten je bijvoorbeeld nodig hebt. Hierbij is de indeling van de woning ook aan jou.

Waar kan ik een mantelzorgwoning kopen?

Er zijn in Nederland veel aanbieders van mantelzorgwoningen, het aanbod is dan ook groot door de stijgende vraag naar mantelzorgwoningen. Zo kun je bijvoorbeeld terecht bij http://www.seniorenchalets.nl. Hier kun je een chalet als mantelzorgwoning kopen. Deze kun je bovendien geheel op maat laten maken, zodat deze volledig is afgestemd op de zorgbehoefte. Denk hierbij aan extra brede deuren voor rolstoelgebruikers of een extra ruime badkamer met een antislip vloer. Neem eens een kijkje op SeniorenChalets voor alle mogelijkheden.