Hoe moet ik een website beginnen in 3 stappen?

Vandaag leggen we je uit hoe je in 3 simpele stappen je eigen website kunt beginnen. Is het altijd je wens geweest om je eigen site te hebben, lees dan even door. Wij leggen je namelijk uit hoe je zelf eenvoudig je eigen site zonder technische kennis kunt opzetten.

Stap 1: Registreer een domeinnaam

Voordat je een website kan online zetten moet je eerst een domeinnaam kiezen en vastleggen. Belangrijk is het dan om na te gaan of de naam en domeinnaam extensie, bijvoorbeeld .nl of .com nog wel vrij is. Zie je dat de door jou gewenste naam nog vrij is dan kan je tijdens het domeinnaam registratie proces deze vastleggen. Gefeliciteerd je bent nu in het bezit van een uniek adres op het internet!

Stap 2: Kies snelle webhosting

Des te sneller de webhosting is die je kiest hoe eerder jouw website kan laden. Dat is belangrijk, want je wilt niet dat een bezoeker langer dan nodig moet wachten op het zien van jouw pagina’s. Gelukkig kan je tegenwoordig met goedkope webhosting vaak toch een snel ladende website realiseren.

Stap 3: Veilig met SSL

Met een SSL certificaat, wat je kunt herkennen aan het slotje in je browserbalk en https voor de domeinnaam, versleutel je de gegevens die van en naar je website worden gestuurd. Zo bescherm je de persoonlijke data die gebruikers om je website invullen en dat wordt door Google (en de gebruikers) erg gewaardeerd. Er zijn verschillende SSL-certificaten te kiezen van gratis tot betaald. Meestal voldoet een gratis variant, maar die ogen wel iets minder professioneel dan betaalde varianten. Bij een betaald certificaat kan je bijvoorbeeld je merknaam / bv naam in de browserbar laten vermelden. Ongeacht je keuze raden we je in ieder geval aan een certificaat te installeren op je website.