Hoe moet ik goedkoop een auto huren?

Wil je goedkoop een auto huren? Dan zijn er een heel aantal dingen om rekening mee te houden. Of je nu een auto wil huren in Rotterdam, Portugal of Zweden, er zijn een paar tips die je altijd kan gebruiken. Het huren van een auto is daarna snel geregeld.

#1 Kies je ophaal- inlevertijdstip van de huurauto slim

Het is goed om te weten dat wanneer je een auto wil huren, is het handig om te weten dat je doorgaans per dag huurt. Als je voor één dag huurt hebt je te maken me de 24-uurs regeling, dat betekent dat je tenminste voor 24 uur huurt en binnen die uren de auto weer moet inleveren. Lever je te laat in, dan geldt een extra dag. Om optimaal gebruik te maken van de regeling haal je de auto vroeg op en lever je deze 1-2 uur voor het aflopen van de periode weer in.

#2 Boek je huurauto ruim op tijd

Des te vroeger je boekt, des te meer je kan besparen.  Wacht je te lang dan zijn de goedkoopste auto’s vaak al weg. Je bent dan genoodzaakt meer te betalen voor je huurauto.

#3 Ga na welke auto past bij de reis

Denk goed na of de auto die je uitkiest past bij jouw wensen, kijk hierbij niet enkel naar het uiterlijk en het merk, maar ook de eigenschappen van de auto. Een SUV is geschikt voor een off-road trip of wanneer je de bergen in gaat maar verbruikt aanzienlijk meer brandstof dan een kleine stadsauto.

#4 Ga de tank-regeling goed na

De tankregeling is een belangrijk punt om op te letten wanneer je zo goedkoop mogelijk een auto wil huren. Zo heb je de voordeligste optie de zogeheten ‘vol-tot-vol’ afspraak. Dit zeggen dat je de auto met een volle tank krijgt en hem ook weer inlevert met een volle tank. Daartegenover heb je de ‘Leeg-tot-leeg’ afspraak die vaak minder voordelig uitpakt, omdat het moeilijk in te schatten is hoeveel benzine je nodig gaat hebben. De kans is groot dat je de auto niet met een lege tank inlevert, omdat je niet meerdere keren op een dag wilt tanken en ook niet met een lege tank langs de weg wilt komen te staan. Als gevolg daarvan betaal je eigenlijk voor de tankkosten van de volgende gebruiker.

#5 Gebruik een vergelijkingssite om de goedkoopste huurauto te vinden

Dit is de beste tip die we je kunnen geven, kijk eerst op een vergelijkingssite voordat je definitief een keuze maakt. Vaak zie je door de bomen het bos niet meer en daardoor kost het zoeken naar een goedkope huurauto veel tijd. Een vergelijkingssite kan je veel tijd besparen en geeft je direct inzicht in de gangbare tarieven en voorwaarden.

Bron: https://www.autoportugal.nl/