Hoe moet ik me Scandinavisch kleden?

Scandinaviërs zijn een van de best geklede volkeren ter wereld met een aangeboren talent om een ​​outfit eruit te laten zien als ‘alles is gewoon gebeurd zonder moeite’.

Van Noorwegen tot Finland, Denemarken tot IJsland, Scandinavië heeft enkele van de koudste, donkerste winterdagen, maar ook de langste, zomerse; wat betekent dat de mannen de meester echt de kunst hebben gehad om functioneel te kleden, zonder te schuwen wat het betekent om er goed uit te zien.

De Scandinaviër is moeiteloos; geaccentueerd door zijn smaak voor eenvoudig, elegant – zonder zijn luxe stijl op te offeren. In de winter schijnt de Noord-Europese gentleman of lady, die de kunst van het in lagen brengen al vroeg heeft geleerd, ook door het dragen van kwaliteitsstoffen; mohair, wol, kasjmier en bont, om warm te blijven.

Denim is alles voor de stijlbewuste Scandinaviër. Luxe sneakers helpen Scandinaviërs dergelijke street chic te behouden, evenals hun beheersing van minimalisme.

Je mag niet zes voet lang, blond en gebeiteld zijn, maar laten we eens kijken naar wat er nodig is om je typisch Scandinavisch te voelen.

Stijltips:

Draag donkere tonen, bijvoorbeeld een klassieke, niet prentieuze jas met een donkere spijkerbroek. Zorg ervoor dat het altijd om een kleur per kledingstuk gaat en je geen printjes of motieven draagt. Voor meer inspiratie raden we je aan te kijken naar de collectie van Kaffe, of een van de andere grote Scandinavische kledingmerken.