Hoe moet ik mijn velgen schoonmaken?

Als je mooie, originele velgen op je auto gemonteerd hebt, dan wil je deze natuurlijk mooi laten sprankelen. Door er veel mee te rijden kunnen je velgen achter ook vies worden, en is het aan te raden om ze regelmatig schoon te maken. Om je velgen weer helemaal als nieuw te krijgen moet je dit goed aanpakken. Even afspoelen met een tuinslang is niet voldoende om de velg weer helemaal als nieuw te laten lijken. Wij vertellen je in een aantal simpele stappen hoe jij je velgen weer helemaal als nieuw kunt krijgen.

Goede voorbereiding

Voordat je begint met het intensief reinigen is het verstandig om het goed voor te bereiden. Zoek een rustige plek op waar je uitgebreid de ruimte hebt zodat je om de auto heen kunt lopen. Het is aan te raden om dit in de schaduw te doen, want als velgen opgewarmd worden door zonlicht slaat de velgenreiniger minder goed aan. Vervolgens kun je met een hogedrukreiniger de velgen voorbehandelen, zodat het ergste vuil er vanaf is. Hierdoor kan de velgenreiniger beter zijn werk doen.

Velgen reinigen

Intensief schoonmaken

Om de velgen er weer uit te laten zien als originele velgen, kun je ze met speciale velgenreiniger weer mooi laten blinken. Zorg dat de velg na het voorbereiden weer helemaal droog is, voordat je de velgenreiniger gaat gebruiken. Laat dit vervolgens niet te lang intrekken, om daarna met een borstel over de hele velg heen te gaan. Indien de velg extra vies is, kun je de velg na de eerste keer schoonmaken, schoon sproeien, op laten drogen en hetzelfde proces nog een keer uitvoeren.

Velgen nabehandelen

Nu de velg helemaal schoon is kun je de velg schoon sproeien met een tuinslag. Zorg ervoor dat alle resten van de velgenreiniger weg zijn, zodat je de velgen kunt laten drogen. Om je velgen in de toekomst beter te beschermen tegen vuil kun je de velg, als hij weer droog is, insmeren met velgenwax. Deze wax zorgt ervoor dat bijvoorbeeld remstof minder goed hecht aan de velg. Hierdoor zal een volgende schoonmaakbeurt van je velgen ook veel makkelijker gaan.